Puc tenir més d'una instal·lació d'autoconsum associada al meu contracte?

[También en: castellano] [Euskaraz ere eskuragarri] [Tamén en: galego]

Tot i que el més comú és que un punt de subministrament estigui connectat a una única instal·lació fotovoltaica, la normativa permet que un mateix un contracte pugui rebre la producció de diferents instal·lacions fotovoltaiques, sempre que siguin de la mateixa modalitat (amb excedents o sense excedents); tot i això, la normativa no especifica com s’ha de fer la gestió d’aquests casos.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ( CNMC) està treballant per definir-ne l'aplicació i l’adaptació dels sistemes, tant de les empreses de distribució elèctrica com de les comercialitzadores.

En cas que vulguis vincular el teu contracte a dues instal·lacions fotovoltaiques, per exemple, si tens una instal·lació de plaques a casa teva, i a més vols formar part d’una instal·lació d'autoconsum compartit del teu barri o poble, serà necessari que et posis en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic modifica@somenergia.coop

Has de tenir en compte que fins que les distribuïdores no adaptin els seus sistemes, els tràmits per passar un contracte a la modalitat d’autoconsum poden allargar-se més del que és habitual.

La facturació d’aquests contractes s’està fent de manera agregada, és a dir, la distribuïdora ens fa arribar la informació sobre els excedents generats per les diferents instal·lacions de manera conjunta i, per tant, no es pot saber quants excedents ha generat cadascuna de les instal·lacions.

Està previst que la CNMC publiqui els procediments aplicables a aquesta casuística en els pròxims mesos, i, consegüentment, a principis del 2024 s’haurien d’aplicar els canvis que facilitaran la gestió i la facturació d’aquests contractes associats a més d’una instal·lació fotovoltaica.

Des de la cooperativa esperem poder atendre com cal aquests casos al més aviat possible.