Autoproducció: què passa si marxa la llum?

[También en: castellano] [Euskaraz ere eskuragarri] [Tamén en: galego]

Contràriament al que pugui semblar, si disposes d’un sistema d’autoproducció connectat a la xarxa i el subministrament elèctric proporcionat per l’ empresa distribuïdora s’interromp, també ho fa el sistema d’autoproducció.

Cal tenir molt present que, per llei ( RD 1699/2011), en cas que la línia de distribució es quedi sense subministrament, les instal·lacions d’autoproducció renovable no poden injectar corrent a la xarxa per tal de garantir la seguretat de les persones tècniques que actuïn en les seves operacions de manteniment.

Així, si es vol mantenir el subministrament elèctric en la instal·lació interior de l’edifici quan s’interromp la llum de la xarxa, cal tenir-ho en compte i adequar el sistema a aquesta circumstància.

Si vols cobrir aquesta possibilitat, possiblement hauràs d’instal·lar bateries d’acumulació per tal de donar més estabilitat al sistema, tot i que també es pot adequar per funcionar directament amb l’energia que generen les plaques. En cas de voler adaptar la teva instal·lació amb aquesta opció, posa’t en contacte amb l’empresa instal·ladora per tal d’estudiar les diferents possibilitats existents en el mercat.