Impuls Solar Vallès

En aquest article trobaràs resposta a:

Com funciona l'Impuls Solar Vallès?

Què inclou el servei?

Surt a compte?

Com funciona l’Impuls Solar Vallès?

Els Grups Locals del Vallès (Sant Cugat, Sabadell, Terrassa, Rubí i Baix Vallès) han organitzar un concurs per trobar l'empresa instal·ladora que realitzi les feines d'instal·lació de totes les 100 cobertes que participaran d’aquesta iniciativa.

Sud Renovables (en col·laboració amb la cooperativa CEMID) ha estat seleccionada entre 9 propostes per la seva capacitat tècnica i garantia de servei i de qualitat i serà amb qui la persona sòcia de Som Energia subscriurà el contracte “claus en mà” (servei integral) per fer la seva instal·lació d’autoproducció.

El servei integral inclou les fases següents:

1. Inscripció

• Inscripció a través del formulari del web
  • Transferència a Som Energia de la reserva (150€)

2. Estudi i replanteig

• Sud Renovables rep la vostra petició i fa un primer estudi
  • Visita de replanteig: visita in-situ per determinar els detalls de la instal·lació i definir finalment el nombre de mòduls fotovoltaics adients.
  • Signatura del contracte entre la persona sòcia i Sud Renovables per a la instal·lació "claus en mà".
  • Pagament a Sud Renovables del 40%

3. Muntatge i posada en marxa

• Sol·licitud del permís d’obres  (entre 1 i 3 mesos en funció del municipi)
  • Feines de muntatge (2 dies aproximadament)
  • Tramitació de posada en funcionament i de legalització de la instal·lació (entre 2 i 4 mesos segons  la resposta de la distribuïdora de la zona)
  • Signatura del lliurament provisional de l’obra
  • Pagament a Sud Renovables del total pendent

4. Període de garantia inicial

• Finalització dels tràmits de legalització de la instal·lació (entre 2 i 4 mesos segons  la resposta de la distribuïdora de la zona)
  • Signatura del lliurament definitiu de l’obra

Què inclou el servei?

1. Tot el material i els components necessaris

• Mòduls solars fotovoltaics Exiom de 275 kWp
  • Inversor SMA
  • Estructura de subjecció a la coberta
  • Cablejat
  • Caixa de proteccions de CC i CA

2. Tramitació de la legalització de la instal·lació per a autoconsum.

3. Tramitació d’ajudes, subvencions o bonificacions existents.

4. Garantia de 5 anys de la instal·lació.

5. Informe anual de producció i seguiment.

Surt a compte?

Sí i a més, el fet d'aconseguir els materials i la instal·lació a un bon preu fa més interessant un tipus d'instal·lació que fa uns anys era més difícil de recomanar.

Les plaques fotovoltaiques estan garantides pel fabricant durant 25 anys, i la seva vida útil es pot allargar més enllà dels 40 anys. Per tant, quan adquirim una instal·lació fotovoltaica estem adquirint l’energia de què podrem gaudir durant tots aquests anys.

A més, si mirem de desplaçar els nostre ús elèctric cap a les hores centrals del dia podrem aprofitar encara més la nostra instal·lació. Per tant, també depèn de la nostra actuació a partir de tenir plaques a la teulada que aconseguirem un menor o major grau d’autoproducció. Calculem que, de mitjana, en una casa s’aprofita el 35% de l’energia generada, la qual cosa ja és un estalvi considerable a la factura elèctrica.

És cert però, que amb la regulació actual l’aprofitament d’una instal·lació d’autoproducció és molt menor del que seria possible perquè no ens permet cap compensació per l’excedent d’energia en hores de sol on tinguem més producció que ús, ni poder compartir la producció entre diferents persones.

Així, si l’entorn canvia a millor (i esperem que en els propers anys així sigui) l’aprofitament de la instal·lació al llarg de la seva vida útil (més de 25 anys) segur que serà superior i més avantatjós encara.