Consultar totes les factures

[También en: castellano] [Euskaraz ere eskuragarri] [Tamén en: galego]

Enviament de factures

Des de Som Energia enviem totes les factures per correu electrònic en format PDF, a mesura que es van creant.

Per tal de rebre-les, és important verificar que el correu electrònic associat a la pòlissa sigui efectivament el que toca. Si et cal canviar el correu electrònic per a les notificacions de Som Energia, pots consultar aquest article, que explica com fer-ho.

A més, en qualsevol moment pots consultar les factures a l’Oficina Virtual de Som Energia, sempre que en siguis la persona titular.

Consulta a l’Oficina Virtual

En aquest apartat podràs veure totes les factures emeses al teu nom, amb el número i el tipus de factura, període facturat, data d’emissió de la factura, import, contracte al qual fa referència i si ha estat pagada o no. També podràs pagar les factures que constin com a impagades.

El número de factura o el codi que s’hi associa té relació amb el tipus de factura emesa.

Aquestes es poden dividir en tres tipologies:

• FEXXXXXXXXXX: Correspon a una factura ordinària
  • ABXXXXXXXXXX: Correspon a una factura abonadora. És a dir, una factura d’import negatiu que anul·la una factura ordinària. Normalment, emetem aquest tipus de factures perquè l’empresa distribuïdora ens ha rectificat les lectures després d’emetre la factura ordinària.
  • REXXXXXXXXXX: Correspon a una factura rectificadora. És a dir, una factura pel mateix període que una factura ordinària que ha estat abonada prèviament, i que corregeix.

Període facturat i data de facturació

Seguidament, pots veure el període facturat, que correspon als dies de consum. I també la data en la qual s’ha emès la factura. Aquesta sempre és posterior al període facturat, ja que passen uns dies entre que la distribuïdora recull les dades del comptador i ens les facilita per poder facturar.

Has de tenir en compte que, de manera general, des del moment en què t’enviem la factura deixem passar 7 dies abans de cobrar-la, a fi que puguis revisar-la.

Descarregar-se les factures

En el mateix espai de l’Oficina Virtual, clicant la icona de la impressora podràs descarregar i visualitzar la factura en format PDF.

Alguns consells d’utilitat

Per tal que sigui més fàcil comparar, ordenar i visualitzar les factures us poden ser útils els següents consells:

• Clicant sobre els títols del menú, ordenareu les factures. Per exemple, clicant sobre import una vegada, s’ordenaran les factures d’import més baix a més elevat. Si cliqueu dues vegades, s’ordenaran les factures de l’import més elevat a més baix.
  • Escrivint el número de contracte, o una part, es visualitzaran només les factures del contracte desitjat.
  • Escrivint el número de factura, o una part, es visualitzarà només la factura desitjada.

Per retornar a la visualització normal, només caldrà clicar la creu del menú.